Zöld építészet

A világ legzöldebb iskolája

Hong Kong egyik iskoláját a „világ legzöldebb iskolájának” kiáltották ki Nagy Britanniában, melynek ráadásul alacsony bevételeiből kellett kigazdálkodnia a fenntartható energiaforrások kialakítását.

A Sing Yin Gimnázium egyik legnagyobb érdeme, hogy nem a gazdagok elit iskolája, mégis példamutató módon kezelik az energiaforrásaikat, illetve oktatják környezetvédelemre és fenntartható életmódra a diákokat.

A működéshez szükséges villamos energiát különféle megújuló energiaforrásokból biztosítják, napelemekkel, napkollektorokkal, és szélturbinákkal. Emellett az egészséges levegőt biztosító bambuszkerttel, egy bio farmmal és óriási akváriummal rendelkeznek, mely mind hozzájárul a kellemes légkör megteremtéséhez.

Az épület belső tereit LED-világítással, energiatakarékos mozgásérzékelővel, a légkondicionáló használatát csökkentendő pedig megfelelő szigetelő rendszerrel és árnyékolóval szerelték fel.

Az iskola nem pusztán épületével, de szellemiségével is kiemelkedik az átlagos gimnáziumok soraiból, az évente felvételt nyert száz hallgatót ugyanis környezetvédelmi szakemberek segítségével oktatják, és nevelik az energia hatékony stratégiák használatára, valamint továbbfejlesztésére.

Forrás: http://www.fastcoexist.com