Zöld építészet

Bankból Hotel

Egy régi bank mely Durham-ben található egy kicsit megváltozott. A Los-Angeles Commune Design által átalakított hotel régen egy bank volt. Az épületben 53 szoba, egy penthouse lakosztály és egy tetőtéri nyitott bár található meg.

Az épület külsejét nagyrészt érintetlenül hagyták. A homlokzatot fehér illetve arany oszlopok díszítik, mely eleganciát ad az épületnek. A bejárat után egy kétszintes fogadóterembe érünk, amely az eredeti bankkoncepciónak is a része volt.

Az arany és fehér csillárok, melyek Robert Lewis tervei alapján készültek el, rendkívül nagy harmóniában vannak a padlószőnyeggel, mely piros, krém és fekete színkeveréket kapott. A szobák az 50-es, 60-as évek stílusát vették fel, amely nagyon jól kibontakozik a bútorokban és a színekben.

Durham-hotel-North-Carolina-6-1020x610

Durham-hotel-North-Carolina-11-1020x610

“Rendkívül sok ihletet kaptunk, mikor megláttuk a 20. század közepén elkészült épületet és annak különleges szerkezetét. A művészet és a profizmus keverésével pedig egy különleges hotelt sikerült átalakítanunk belőle.”- mondta a Commune Design. Az épületet Arne Jacobsen tervei is ihlették, aki korábban a koppenhágai SAS Royal Hotelen és a Tokyoban található Landmark Hotelen is dolgozott.

Forrás: http://dezeen.com