Zöld építészet

Erőműből iskola

Mi a legjobb megoldás, ha a város szélén egy szennyezést okozó erőmű található, de azt már senki sem használja? Legyünk környezetbarátok! Egy építészeti csoportnak köszönhetően az egész erőművet alakítanak át egy művészeti iskolává, amely teljesen környezetbarát. Azzal, hogy iskola lesz belőle nem csak a lakosságnak, de a természetnek is nagyon jót fognak tenni, mert az erőmű rendkívül nagy mennyiségben károsította a környezetet.

A Studio Gang Architects építészei úgy gondolták, hogy a Wisconsin környéki széntüzelő erőművet átalakítják egy környezetbarát iskolává. A Beloit College megbízásának a fő része az volt, hogy az alapszerkezet megmaradjon. A Studio Gang alapítója, Jeanne Gang mondta: “A célunk az volt, hogy az épület felújításával a környék visszanyerje az élhetőségét, és példát mutassunk az egész világnak, hogy mennyire fontos az egészséges és tiszta környezet.

Az iskola része lesz több előadóterem, konferenciaterem, egy színház és képzőművészeti stúdió és egy kávézó. Ezen kívül még a Studi Gang Architects tervezett mellé egy nyolc sávos medencét, egy fitness központot és egy 1500 négyzetméteres sportkomplexumot. A munka idén kezdődött el és 2018-ra lesz előreláthatólag készen. Az épületet napelemekkel látják el több ponton is, hogy lecsökkentsék az energiaellátásával kapcsolatos pénzügyi költségeiket.

green-arts-college-2-590x427

green-arts-college-3-590x445

green-arts-college-4-590x486

Forrás: http://greenlaunches.com