Környezetvédelem

Az első klímamentes bélyegző

Az eredeti Printy 4.0: hihetetlenül kicsi, bámulatosan könnyű és akár 65%*-ban újrahasznosított műanyagból készül. Ezzel értékes természeti erőforrásokat kímél meg és akár 49%*-kal csökkenti a CO2 kibocsátást.

Az elkerülhetetlen CO2 lábnyom pedig a WWF®által ajánlott klímavédelmi projekt beruházásokon keresztül kerül kompenzálásra. Lehet ennél többet kívánni?

Printy4.0
Hogyan éri el a jelentős CO2 csökkenést a Trodat?
Mindenekelőtt azzal, hogy magára a termékre koncentrál, – ahol a legfontosabb: hogy az eredeti Printy4.0 egy kivételes mérnöki bravúrnak köszönhetően sokkal kisebb és könnyebb, mint elődje, és akár 65%* újrahasznosított műanyagból készül. Így segít megőrizni az értékes erőforrásokat és akár 49%*- kal kevesebb a CO2 kibocsátás. A kulcs az, hogy termék szinten kell kihasználni minden lehetőséget a CO2 csökkentésére:

Mit jelent a “klíma-semleges” kifejezés?

A termék klíma-barát (klíma semleges), ha nem változtat a légkör CO2-egyensúlyán. Ez azt jelenti, hogy vagy nincs emisszió (ami nagyon ritka), vagy, hogy a termék szén-dioxid “lábnyoma” semlegessé válik a végrehajtott kiegyensúlyozó környezetvédelmi intézkedések által.
Az eredeti Printy4.0 éghajlat-semlegessége e kettő kombinációján alapul, ami termékfejlesztéskor az elsődleges szempont.
További információ: Hogyan éri el a jelentős CO2 csökkenést a Trodat?

klíma-semleges

Hogyan lehet egy termék CO2-kibocsátását ki számítani?
Különböző módszerek vannak. A Trodat az átfogó “Cradle to Gate” számítást használja: az összes üvegházhatást okozó gázkibocsátást összeadják, és kapcsolják a termékhez – az egyes feldolgozásra kerülő nyersanyagok beszállításától, a Trodatnál történő termelési folyamaton át a raktárba történő szállításig.
Kikísérleteztük, hogy a teljes folyamat összes pontja a lehető legkisebb CO2 kibocsátással járjon. Ahol a csökkentés minden optimalizálási kísérlet ellenére nem volt lehetséges, ott a kibocsátást teljes mértékben ellensúlyozzák a környezetvédelmi intézkedések.