Érdekességek

Menedék a karácsonyi stressz elől

A dán művész, Thomas Dambo is úgy vélekedik az ünnepekről, mint sokan: a családról, szeretetről és a szórakozásról kellene szólnia, nem a fogyasztásról, vásárlásról. Emiatt hozta létre a kis “fa menedékét” Koppenhága közepén, ahol a gyerekek és a felnőttek saját ajándékokat készíthetnek ingyen. A “Remake Christmas” kis kunyhója újrahasznosított anyagokból, raklapokból készült, amelyet még a művész mentett meg a szétzúzásuk elől.

A “Remake Christmas” menedék a közelmúltban bukkant fel Koppenhága egyik belső terén, a Nikolaj téren. 100 újrahaszonsított raklapból készült el, amelyeket Thomas egy közeli utcában talált. A tulajdonosával egy üveg coláért cserélte el. (elég jó üzlet). A tető régi választási plakátokból készült.

Thomas-Dambo-recycled-pallets-shelter-Remake-Christmas-2-1020x610

A kabin úgy működik, mint egy műhely, bárki elkészítheti a saját karácsonyi ajándékát a megmaradt anyagokból, amelyeket különböző cégek adományoztak az ötlethez. A projekt teljes siker, több mint 8000-ren látogatták meg az első héten, és több mint 1000 ajándék készült el.

Thomas-Dambo-recycled-pallets-shelter-Remake-Christmas-3-1020x610

Thomas a Treehugger-nek azt mondta: “Úgy vélem senki sem szeret ajándékokat vásárolni karácsony előtt. A folytonos stressz, ami a vásárlás közben kialakul, elveszi az ünnepek örömét. Ezért találtam ki ezt a kis menedéket, ahol mindenki kikapcsolódhat.”