Öko-drive

Szentségtörés vagy haladás a korral?

A Porsche először átállt a léghűtésről a vízhűtésre, majd jöttek a hibrid és dízel modellek. A márka rajongói ismét kapaszkodhatnak: itt az első teljesen elektromos típus, a Boxster E.

Igaz, még csak prototípusról van szó, de nagy a valószínűsége, hogy pozitív fogadtatás és a technika szériaéretté csiszolása után sorozatgyártásba kerül a kétüléses roadster.  A modellbe két elektromotor került beépítésre, melyeket az első és a hátsó tengelyen helyeztek el. Ezek együttes teljesítménye 240 lóerő és segítségükkel 5,3 másodperc alatt gyorsul fel százra az elektromos Boxster. A 29 KWh összteljesítményű akkumulátorok 160 kilométeres hatótávolságot tesznek lehetővé.

Az elkövetkező hónapokban három példány fog körözni Stuttgart környékén, mintegy mozgó laboratóriumként szolgálva a további fejlesztéskehez.

Matthias Müller, a Porsche vezérigazgatója a bemutatón kijelentette: „Az előttünk álló évek fő kihívása az elektromos mobilitás és a cég mérnökei szeretnének hozzájárulni a szakértelmükkel a felmerülő kérdések megoldásához”.